maanantai 14. toukokuuta 2018

Mun paperisiivet on tallella

Hei!

Täällä kirjoittelee Mira tai Mirppuna minut netissä taidetaan tuntea. Voin olla sinulle entuudestaan tuttu Twitteristä tai esimerkiksi Kalenterimaniasta.  Ajatus kirjablogista tai ehkä ennemminkin kirjoihin keskittyvästä blogista on muhinut ajatuksissani jo pitkään. Jokin on kuitenkin estänyt toteuttamasta, onko se ollut puuttuva aika, välillä katoava lukuflow vai mikä, mutta viimein tartuin toimeen ja sain tämän perustettua.  Myönnän, että blogi sai alkunsa parin viinilasillisen jälkeen, juttelin aiheesta (taas kerran) ystäväni Nellyn kanssa. Oikeasti alunperin ehdotin, että Nelly (himolukija kun on) perustaisi kirjablogin, mutta koska hän ei sitä tehnyt niin istun minä tässä nyt näpyttelemässä tätä tekstiä.

Paperisiivet on Olavi Uusivirran biisin nimi. Se valikoitui blogin nimiksi ihan oikeasti muuten vain, pidän siitä sanasta ja tavallaan se luo ajatuksen, että kirjojen paperisiivet kantavat minut aina uuteen maailmaan.



En voi tituuleerata itseäni enää himolukijaksi, harmillista kyllä. Luen silti edelleen paljon, vaikka välillä tuntuu että enemmänkin pitäisi lukea. Olen lukenut aina, vaikka varsinainen lukemisen opettelu olikin yksi saatanallinen suo (saako näin edes sanoa?), opittuani en ole kuitenkaan lukemista lopettanut. Aikana ennen lasta kannoin mukanani aina vähintään yhtä kirjaa ja luin aina ja kaikkialla. Bussissa, baarin vessassa, odottaessani vuoroani Postiin, kahviloissa, kotona. Tätä nykyään Netflix ja HBO ovat harmillisesti vieneet suuren osan siitä ajasta mitä haluaisin kirjojen parisssa käyttää. Mutta ehkäpä tämä blogi tuo uutta puhtia.



Vaikka en enää ole mikään himolukija, niin minä luen kaikkea. Laidasta laitaan kaikkea mikä kiinnostaa. Niin tietokirjoja, runokirjoja, kuin chick litiäkin. Rakastan fantasiakirjallisuutta, mutta ihan samalla palolla tartun kunnon dekkareihin. Olemme tyttäreni kanssa kirjaston vakioasiakkaita, käymme siellä lähes viikottain, vähintään kuitenkin pari kertaa kuukaudessa. Joka kerta käymme myös läpi kirjaston myytävät kirjat, sieltä olemmekin tehneet hyviä löytyjä. Esimerkiksi useampi Tatu ja Patu-kirja lähti muutama viikko sitten mukaamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti