maanantai 28. toukokuuta 2018

Nainen hytissä 10 - Ruth Ware

Tämä oli sellainen yhden illan kirja, tiedättekö sellainen jota alkaa lukea ja kirjaa ei voin vain jättää kesken. Se on pakko ahmia loppuun asti. Ruth Waren kirjoitustyyli on todella sujuva ja koukuttava, tarinankerronta selkeää ja erittäin helposti seurattavaa. Olen aiemmin lukenut Warelta Synkän metsän siimeksessä ja sekin oli loistava, mutta pidin tästä kirjasta vieläkin enemmän. Harvoin enää tulee vastaan dekkareita jotka oikeasti onnistuvat yllättämään, mutta tämä kirja teki sen. Olin hieman yli puolessa välissä, kun oli ihan hetkeksi pakko laskea kirja käsistä ja oikein miettiä. Että. Mitä. Ihmettä??

Kirja kertoo toimittajasta, Laurasta eli Losta joka joutuu omassa kodissaan ryöstön uhriksi, siitä muistoksi jää mustelma poskipäähän. Tarina etenee tästä tapahtumasta sujuvasti luksusristeilijälle, jonne Lo pääsee työmatkalle. Ja ristelilijällä alkaakin sattua ja tapahtua. Lo todistaa murhan, vai todistaako sittenkään? Jännitys säilyy läpi koko kirjan, eikä loppuratkaisu ollutkaan ihan niin ennalta-arvattava kuin oletin.


Pidän erityisesti Waren tavasta rakentaa ja kuvailla henkilöitä, näen elävästi mielessäni sen miltä esimerkiksi Lon ex Ben näyttää, miten hän liikkuu ja millainen hänen äänensä on. Ware jättää tarpeeksi tilaa mielikuvituksella, mutta samalla antaa tarpeeksi jotta henkilöt ovat kokonaisuuksia. Mahtavaa! Lisäksi pidän siitä, että kirjan hahmot ovat kerroksellisia, se etteivät henkilöhahmot ole pliisuja, vaan käytös ja reaktiot elävät tilanteen mukaan luo jonkinlaista elävyyttä kirjaan.

Nainen hytissä 10 on siis loistavaa kepeää, mutta mukaansa tempaavaa kesälukemista, se on helppolukuinen, tarinan kerronta on selkeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti