maanantai 25. kesäkuuta 2018

Täydellisyyden Hinta - Peter James

Tiedättekö, kun on niitä kirjoja jotka alkavat hyvin, joiden tarina imaisee mukaansa, etkä haluaisi laskea kirjaa käsistäsi? Ahmit kirjaa ja kun olet päässyt loppuun tarina lässähtää kuin pannukakku. Se ärsyttää niin paljon, että tekisi mieli heittää kirja seinään. Täydellisyyden hinnan kanssa kävi juuri näin. Tarinaa rakennettiin taidokkaasti, mutta loppu oli aivan hirvittävää kuraa. Ihan kuin kirjailijan into kirjoittaa olisi loppunut kesken. Tai joku sanonut että älä venytä liian pitkäksi.

Täydellisyyden hinta käsittelee arkaa aihetta: mittatilausihmistä, mahdollisuutta rakentaa sellaisen lapsen kuin haluat. Ajatuksena jokseenkin kiehtova, mutta mitä tapahtuu kun geenejä mennään sörkkimään? Asioita lähestytään kirjassa pariskunnan, John ja Naomi Klaessonin, kautta. He ovat menettääneet yhden lapsen harvinaiselle sairaudelle ja ovat valmiita tekemään lähestulkoot mitä tahansa saadakseen uuden, terveen lapsen.



Pidän yleisesti Jamesin tyylistä kirjoittaa, kappaleet ovat lyhyitä, ei turhia jaaritteluja. Mutta en pääse yli kirjan lopun töksähtävyydestä. Odotin kunnon kliimaksia, koska kyseessä on kuitenkin "yksi maailman arvostetuimpia dekkaristeja". Ja pöh sanon minä. Yli 18 miljoonan kirjamyynti ei lämmittänyt tässä kohtaa kyllä yhtään. Mielenkiintoisimmaksi pointiksi kirjassa nousivat moraalikysymykset ja vanhempien suhtautuminen lapsiinsa.

Itseasiassa kirjan loppu ärsytti minua niin paljon, etten saanut edes kuvattua kirjaa. Yleensä kuvaan kirjan heti luettuani sen, mutta tämä jäi ärsyttämään liikaa. Tällä kertaa kuva onkin siis lainattu Minerva Kustannuksen sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti